Nailner
  • Корисни совети

    Nailner

Онихомикоза се што треба да знаеме за габичните инфекции на ноктите

Онихомикоза е габична инфекција на површината на ноктот, коренот на ноктот или средината на ноктот која претставува една третина од габичните инфекции на кожата и нејзините аднекси, воедно и половина од сите болести на ноктот.

Повеќе

Од габичките на ноктите не можете да се ослободите за 20 секунди!

Габичните инфекции на ноктите се подмолен и долготраен проблем, кој треба да третира веднаш штом го приметите. Инфекцијата започнува неприметно, но со текот на времето прераснува во хронична болест доколку не се лечи.

Повеќе

Габични инфекции на ноктите: приказна без крај?

Габични инфекции на ноктите: приказна без крај?

Габичните инфекции започнуваат како бело или жолто пребојување на слободниот раб на ноктот на нозете или рацете. Ако габичките се прошират подлабоко во ноктот, тој станува подебел, врвовите стануваат кршливи и ноктот добива потемна боја.

Повеќе

Габични инфекции на кожата и ноктите

Дури 20 до 25% од популацијата во светот се соочува со габични инфекции кои спаѓаат меѓу најчестите заболувања.

Повеќе

Габични инфекции на кожата и ноктите

Препознајте ги промените на ноктите

Дури 50% од сите промени на ноктите се однесуваат на габични инфекции, кои се едни од најчестите причини за овие промени. Онихомикозата е габична инфекција на ноктите која може да ги зафати ноктите на нозете и на рацете. Овој проблем не е опасен по живот, но е непријатен и  понекогаш пропратен со болка. 

Повеќе

5 совети за здрави нокти

Со само неколку промени во својот начин на живот може да спречите габична инфекција на ноктите на нозете и рацете. Да погледнеме неколку совети како да ги заштитите здравите нокти и како да спречите габична инфекција.

Повеќе

test alt

Базен: идеална средина за габични инфекции на ноктите

Сончевото време и високите температури нѐ поттикнуваат на активности на отворено. Некои од нас одат на спортски игралишта, а други на базен.

Повеќе

Габични инфекции на ноктите честа појава кај спортисти

Габичната инфекција се нарекува охиномикоза. Таа е естетски проблем, но покрај неубавиот изглед на инфицираните нокти може да предизвика и болка при одење и да ја намали способноста за извршување на некои професии, како и квалитетот на животот.

Повеќе

Каде можам да купам?

Nailner 2 во 1 лак и пенкало достапни се во аптеките.